Регистрация

Печени наденички с домашни рьощи и сос

Печени наденички с домашни рьощи и сос
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 707

Наденица с картофи и доматена заливка за ценители на вкусната храна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 картофа
  • 30 г масло
  • сол и пипер
  • 50 г червен лук или главичка шалот
  • 1 с.л. олио
  • 1 ч.л. къри
  • 1 ч.л. червен пипер - още по-добре, ако имате пушен
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 8 с.л. кетчуп или барбекю сос
  • 2-4 наденички

Начин на приготвяне:

1. Картофите рендосайте на едро ренде. Вземете в шепа част от стърготините и ги стиснете, за да пуснат водата си. След това прехвърлете в купа. Отцедете така всички картофени стърготини.

2. Овкусете със сол и пипер и залейте с 20 г от разтопеното масло. Разбъркайте много добре.

3. Разтопете в тиган на умерен огън останалото масло и намажете с него дъното на тигана (диаметър 24-28 см с незалепващо покритие). Изсипете стърготините вътре и заравнете, за да се получи картофена палачинка. Гответе 10 минути от едната страна и още 5 от другата. Обърнете с чиния, за да не се натроши картофената запеканка.

4. През това време направете напречни нарези в наденичките и ги пъхнете да се изпекат в загрята на 200 градуса фурна. 20-тина минути са достатъчни.

5. Наситнете лука. Сипете олиото в друг тиган, може и по-малък, и сгорещете на умерен огън. Запържете лука за 4 минути.

6. Добавете кърито, пипера и чесъна на прах. Бъркайте 2 минути. Залейте с кетучпа или барбекю сос и оставете да къкри 4-5 минути като периодично разбърквате.

7. Готовото картофено хлебче нарежете на парчета и прехвърлете в две отделни порции. Прибавете наденичките и за финал залейте със соса. Сервирайте и се насладете на баварска закуска, питателен обяд или лесна вечеря за двама.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта