Регистрация

Печени картофи с пиле, гъби и сметана

Печени картофи с пиле, гъби и сметана
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1759

Пилешки хапки в сметанов сос върху печени картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи картофа
  • 1 глава лук
  • олио
  • 400 г пилешко филе
  • 6 печурки
  • сол и пипер
  • 1 с.л. брашно
  • 100 мл течна готварска сметана
  • 150 г кашкавал (или друго твърдо сирене по избор)
  • 40 г масло
  • копър

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте хубаво. Не белете. Увийте всеки в голям лист алуминиево фолио, поставете вързопите в тава и печете на 200 градуса за 1 час.

2. Гъбите и пилешкото нарежете на кубчета, лука и чесъна наситнете. Рендосайте кашкавала.

3. Сгорещете 2-3 с.л. растителна мазнина в тиган. Запържете лука за 3-4 минути, добавете пилешкото и пържете до побеляване. Намалете огъня, захлупете под капак и гответе 5-6 минути.

4. Добавете гъбите, солта, пипера и чесъна и гответе още 2-3 минути докато гъбите пуснат вода. После поръсете брашното и разбъркайте.

5. Налейте сметаната, изчакайте да кипне и поръсете 1/4 на око от рендосаия кашкавал. Размешайте и дръпнете от огъня.

6. Изпечените картофи разгърнете внимателно. Разрежете през средата на две половини без да махате от фолиото. Върху всяка половинка сложете по парченце масло. После намачкайте с вилица и посолете.

7. Оформете бордове на фолиото и разпределете вурху картофите запръжката с пиле и гъби. Получават се 4 индивидуални порции във фолио. Не го завивайте, за да се запече ястието. Отгоре поръсете останалия кашкавал и върнете във фурната за 15 минути на 180 градуса.

8. След изваждане поръсете с наситнени листа копър или наситнен пресен лук.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:45 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта