Регистрация

Печени картофи с мляко, домати и кашкавал

Печени картофи с мляко, домати и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 7258

Лактовегетариански картофи на фурна с млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г картофи
  • 2 домата
  • 150 г кашкавал
  • 350 мл прясно мляко с по-висока масленост
  • сол
  • босилек

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите, но без да ги преварявате, обелете ги и ги нарежете на кубчета в гювеч или тарин.

2. Осолете ги и добавете млякото.

3. Сложете капак или увийте във фолио и оставете да се запекат за 20 мин. в средата на предварително загрята на 250 градуса фурна.

4. След като са се запекли в млечния сос, махнете капака и добавете доматите, нарязани на кубчета. Ако имате възможност – разбъркайте.

5. Оставете да се запече така още 10 мин., след което извадете от фурната.

6. Поръсете с настърган кашкавал докато ястието е топло и най-отгоре овкусете с босилек (пресен или стрит).

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
67
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта