Регистрация

Печени картофи с лук

Печени картофи с лук
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1774

Картофи на фурна с розмарин и мащерка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям картоф, настърган, от подходящ за печене сорт
  • 1/2 глава лук, тънко нарязан
  • 4 с.л. брашно
  • 2 с.л. зехтин
  • олио за пържене
  • щипка розмарин
  • щипка мащерка
  • щипка сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти в голяма купа.

2. В средно голям тиган за пържене загрейте около 4-5 с.л. олио за малко на среден огън.

3. Когато тиганът се сгорещи, сложете по лъжица от картофената смес и приплескайте с гърба на шпатула.

4. Обикновено в един тиган се поместват около 3-4 кюфтенца едновременно.

5. Гответе около 5-7 мин. докато отдолу станат златисто-кафяви и хрупкави, обърнете и изпържете от другата страна още 5-7 мин. до готовност.

6. Отцедете върху чиния, покрита с хартиена кърпа и поднесете с ябълков сос или заквасена сметана.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта