Регистрация

Печени картофи с лук, бекон и сметана

Печени картофи с лук, бекон и сметана
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 95

Картофи на фурна с колбас, сметана и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г картофи
  • 1 яйце
  • 3 скилидки чесън
  • 400 мл сметана
  • 200 г кашкавал
  • 200 г шунка или бекон
  • 30 г масло
  • индийско орехче
  • пресен копър
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на тънки кръгчета. Сложете върху хавлиена кърпа, за да се подсушат.

2. С маслото намажете дъното и стените на тава за печене. Лука нарежете на тънки полумесеци.

3. Пресипете в тавичката картофите.

4. Разбийте в купа яйцето, прибавете към него сметаната, намачкания на паста чесън, сол и пипер на вкус, индийско орехче и наситнения копър. Разбъркайте хубаво и залейте картофите с тази смес. Отгоре наредете полумесеците лук.

5. Бутнете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.

6. Нарежете колбаса на лентички. След 25 минути печене извадете тавата, подредете колбаса върху лука и върнете за още 25 минути.

7. Рендосайте кашкавала. Извадете тавичката отново, поръсете с настърганото жълто сирене и допечете за 10 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта