Печени картофи с кайма, домати и кашкавал
Ленива мусака с кайма, картофи, домати и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 600 г картофи
 - 2 клонки мащерка или 1 ч.л. суха мащерка
 - сол и пипер
 - 1 ч.л. червен пипер
 - 3 с.л. зехтин за готвене
 - 1 глава лук
 - 2 с.л. олио
 - 500 г кайма
 - 1 ч.л. чесън на прах
 - 2 домата
 - 120 г кашкавал
 
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, разрежете ги на надлъжни половинки, след това на надлъжни четвъртини и после напречно на тънки триъгълници. Изсипете в йенска тава.
2. Добавете сол и пипер на вкус, червен пипер и прясна или суха мащерка. Залейте със зехтин, разбъркайте и пъхнете във фурната на 200 градуса за 20-30 минути - докато сте готови с останалата част от готвенето.
3. Наситнете лука, сипете олиото в тиган и го запържете за 4 минути на умерен огън.
4. Добавете каймата и рохкайте докато се разпадне на трохи. Овкусете с чесън на прах, сол и пипер на вкус и мащерка. Сложете капак, намалете огъня и оставете за 7-8 минути.
5. През това време нарежете доматите на тънки полумесеци и рендосайте кашкавала.
6. Извадете тавата от фурната, разпределете запръжката върху картофите, отгоре подредете резените домати на плътен пласт и върху тях поръсете кашкавала.
7. Върнете във фурната за 15-20 минути като я намалите на 180 градуса. Ориентирайте се за готовността по кашкавалената коричка.
8. Охладете няколко минути и сервирайте - по желание с украса от прясна билка.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ