Регистрация

Печени картофи с боб, домати и кашкавал

Печени картофи с боб, домати и кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 528

Картофи в доматен сос с боб и лук, запечени под коричка от кашкавал. Идея за ястие от бланширани картофи на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ако сте си купили пакет бланширани картофи, но не знаете какво да правите с тях, а не желаете да се отдадете на пореднатта пържена и мазна гозба, ето идея как се прави основно от бланширани картофи на фурна. Ястието е без месо и наподобява мексиканското чили кон карне.

Необходими продукти:

  • 1,5-2 кг бланширани замразени картофи
  • сол и пипер
  • 3 с.л. растителна мазнина
  • 1 голяма глава лук
  • 1 консерва боб в доматен сос
  • 1-2 люти чушлета по желание
  • лют пипер по желание
  • щипка захар
  • връзка свеж магданоз
  • 150 г кашкавал
  • майонеза за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Застелете най-широката тава за фурната ви с алуминиево фолио. Намажете го с 1 с.л. олио и разпределете бланшираните картофи върху него на един пласт. Може да се докосват, но не и да се застъпват. Овкусете със сол и пипер и лют пипер по желание.

2. Сгорещете фурната на максимална топлина, пъхнете картофите вътре и дръжте 10 минути. Извадете, разбъркайте и обърнете с щипки, намалете огъня на 200 градуса и върнете вътре за още 15-18 минути.

3. През това време наситнете лука и го запържете в 2 с.л. олио. Добавете боба в доматен сос, щипка захар и наситнено люто чушле по желание. Подправете със сол и пипер. Гответе на умерен огън 5-6 минути докато сосът се сгъсти. Махнете от котлона и подправете с листа магданоз, като си запазите 1/3 за украса.

4. Готовите картофи залейте с бобената запръжка, намалете фурната на 180 градуса и върнете вътре за 8 минути.

5. Рендосайте кашкавала. Извадете картофите, поръсете с кашкавал и с половината от останалия магданоз. Върнете на изключена фурна за 5-6 минути.

6. Поднесете с поръска от магданоз и по желание със заливка от малко майонеза.

 

Източник: YouTube/SpiceShhh

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта