Регистрация

Печени картофи на спирали



Печени картофи на спирали
Лесно   |   Порции 9 броя   |   Видяна: 901

Спирали от картофи с масло и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Печените картофи са кулинарна класика, защото само с масло и подправки на фурна те се превръщат в идеалната гарнитура за мръвки, засищащо предястие, безмесно основно или мезе за домашната киновечер или събиране с приятели. Но има трикове, с които картофите могат да станат наистина неустоими. Такава хитринка се разкрива в канала Dazzle Spoon, където картофките се превръщат в апетитни спирали. Децата също биха се зарадвали на този ефект.

Картофите се обелват и се набождат на шиш. Следва да се изрежат по специфичен начин, който е показан във видеото и да се снемат от клечката. Така се получават спирали. А останалото е ясно - редите картофите в намаслена тава, поръсвате с любимите си подправки и слагате по резен масло отгоре. После завивате тавата с фолио и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 30-тина минути. Можете да снемете фолиото и да допечете за още 5-8 минути на 180 градуса като отново сложите по парче масло върху всяка спиралка.

А после сервирайте, по желание с халба бира и чеснов, майонезен или доматен сос за топкане. Идеални са за всякакви поводи.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта