Регистрация

Печени в тиган скариди, увити в бекон

Печени в тиган скариди, увити в бекон
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2584

Големи сочни скариди, плътно обгърнати от запечен бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 16 големи скариди
  • 300 г бекон с тлъстина
  • черен пипер
  • соев сос /друг сос

Начин на приготвяне:

Трябват ви само големи скариди и бекон. Не се препоръчва използването на по-малки скариди, защото ще станат сухи и твърди.

1. Почистете скаридите. Главата и черупката трябва да се запазят, за да приготвите лаксата. След това пробийте с дървени шишчета скаридите по дължина. Не забравяйте да навлажните шишчетата преди това. Това ще им попречи да загорят по време на печенето.

2. След това, увийте с бекон от главата до опашката, като оставите ‘тлъстата’ част на бекона ‘отвън’. Защипете внимателно бекона и продължете да увивате, докато цялата скарида е покрита. Затъкнете краищата навътре. Ако не знаете как, използвайте клечка за зъби, за да задържите бекона. Отново не забравяйте да навлажните клечката за зъби преди това. Можете да овкусите с млян черен пипер и да ги оставите да се пекат в тигана, докато са готови. Махнете клечките за зъби и сервирайте със сладък и пикантен соев сос или друг предпочитан сос.

3. Ако имате време, най-добрият начин да приготвите това е да сготвите бекона до полуготово състояние предварително. Не трябва да става кафяв, а просто да е позапечен. Отнема не повече от минута. Оставете го да се охлади преди да увивате. Така ще бъдете сигурни, че скаридите няма да се препекат прекалено и няма да станат сухи. Така можете да постъпите и ако не ползвате големи скариди.

4. Можете да направите всичко това и във фурната.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. яйца
  2. чесън
  3. тиквен

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта