Регистрация

Печени банани в меден сос с крем сирене



Печени банани в меден сос с крем сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1213

Бърза плодова закуска със запечени банани под крем сирене с яйца и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Добре е да се погрижите за здравословното хранене поне във времето, в което сте у дома и можете да изберете наистина полезни продукти за себе си и семейството. Затова закуската, която може да е по-обилна и калорична, измислете с вкус и отговорност. Ще е хубаво, ако в първото за деня ястие заложите на плодове и се лишите от тестени иделия, меса и пържени храни. Затова влогърката Милена предлага едно питателно ястие, което се приготвя бързо и с плодове, като се пече и в него няма хляб - идеално решение за полезен и засищащ старт на деня.

За целта няколко банана се разполовяват по дължина, а след това може и да се начупят на подходящи парчета така, че да полегнат с плоската част надолу в добре намаслена тавичка. Заливат се с лимонов сок, за да не потъмнеят и вече можете да включите фурната да загрява. Докато пещта се стопли, се прави заливка, като в купата на пасатора се разбиват 2-3 яйца с бучка (125 г) крем сирене и 4 с.л. мед. По желание можете да добавите и канела за аромат. Всичко се пюрира заедно и с този крем се заливат бананите. Не е задължително да използвате пош - и с обикновена супена лъжица ще успеете да разпределите крема.

Следва да запечете за 7 минути на 220 градуса, а докато измиете посудата от готвенето и изберете купички за сервиране, ястието вече ще е готово. Ако ще го хапвате лятото, можете да поднесете горещия сладкиш с ледена топка сладолед. А после грабвайте лъжичките, напапкайте се и заминавайте за работа с пълни коремчета с по-полезна храна от баничка, кифла или купен по път хамбургер.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта