Регистрация

Печена тиква с розмарин и фета

Печена тиква с розмарин и фета
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2636

Печена тиква със сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 тиква, тип цигулка
  • 1 ч.л. нарязан пресен/сушен розмарин
  • 1 с.л. зехтин
  • сол
  • пипер
  • 50 г сирене фета (или на вкус)

Начин на приготвяне:

1. Измийте и нарежете тиквата на 4 парчета по дължина. Сложете я в огнеупорен съд и поръсете с олио и розмарин. Овкусете със сол и пипер и сложете във фурната да се изпече до омекване. Прибавете сиренето и печете още 10 мин.

2. Поднесете топла, гарнирана, например, със салата от рукола и/или кресон.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45-50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта