Печена тиква с розмарин и фета
     Лесно   |   Порции 3-4
  |   Видяна: 4138
    
Печена тиква със сирене.
Необходими продукти:
- 1 тиква, тип цигулка
 - 1 ч.л. нарязан пресен/сушен розмарин
 - 1 с.л. зехтин
 - сол
 - пипер
 - 50 г сирене фета (или на вкус)
 
Начин на приготвяне:
1. Измийте и нарежете тиквата на 4 парчета по дължина. Сложете я в огнеупорен съд и поръсете с олио и розмарин. Овкусете със сол и пипер и сложете във фурната да се изпече до омекване. Прибавете сиренето и печете още 10 мин.
2. Поднесете топла, гарнирана, например, със салата от рукола и/или кресон.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45-50 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ