Регистрация

Печена скумрия в доматен сос



Печена скумрия в доматен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2324

Печена риба с чери домати и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 29.05.2018

Това е рецепта за колюс или иначе казано дребна скумрия, запечена под "одеало" от чери домати с бяло вино и масло. Получава се ястие с крехка риба на фурна и ароматен маслен сос с билки и зеленчуци. Любителите на морската храна определено ще оценят вкуса на тази манджичка със соленоводна риба.

Първо рибата се филетира, а филетата се подреждат с кожата надолу в намаслена тавичка. Покапват се със зехтин и се овкусяват със сол и пипер. След това готвенето преминава към най-важния кмпонент в рецептата - доматения сос. За него в сгорещен зехтин се запържват наситнени чесън и шалот. Когато започнат да променят цвета си, се добавят разполовени чери домати и наситнен магданоз, заливат се с бяло вино и се готвят до редуциране. После се овкусяват със сол, пипер и щипка захар. Сосът се маха от котлона и се монтира със студено масло.

Рибата се залива със соса и влиза във фурната за 10-тина минути. След изваждане можете да я поръсите с лимонова кора, да сервирате и да поднесете хляб за топкане на сосчето.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта