Регистрация

Печена риба с горчица, чесън и трохи

Печена риба с горчица, чесън и трохи
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 870

Риба на фурна с паста от горчица, зехтин и подправки и коричка от чеснови трохи с магданоз и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 или 4 рибни филета с общо тегло около 500-600 грама (все пак да стигнат за две наяждащи порции)
  • 1 с.л. горчица
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2/3 ч.л. сол
  • 1 ч.л. червен сладък пипер, а ако имате пушен червен пипер - добавете него
  • 2 скилидки чесън
  • 4 с.л. зехтин
  • 20 г масло
  • 40 г обикновени чаени бисквити
  • листата на връзка магданоз
  • резени лимон или лайм за поднасяне и свежа салата или друга гарнитура по избор

Начин на приготвяне:

1. В купичка сипете горчицата и 2 с.л. зехтин. Добавете 1 скилидка намачкан чесън, солта и двата вида пипер и разбъркайте.

2. Филетата риба намажете двустранно с тази смес и положете в тава, която сте намаслили с 2 с.л. зехтин.

3. В чопър смелете бисквитите на трохи без да ги правите прекалено ситни. Изсипете в купичка и смесете с наситнените листа на магданоза.

4. В тиган на умерен към слаб огън разтопете маслото, изсипете трохите с магданоза и бъркайте 2 минути. След това пресирайте скилидката чесън отгоре и бъркайте още 2-3 минути. С получените трохи покрийте рибата.

5. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 12-18 минути - всичко зависи от дебелината на рибните филета и вида риба.

6. Сервирайте с резени лимон или лайм, зеленчуци или друга гарнитура по желание.

 

Източник: YouTube/Island Vibe Cooking



Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта