Печена риба с горчица, чесън и трохи
Риба на фурна с паста от горчица, зехтин и подправки и коричка от чеснови трохи с магданоз и масло.
Необходими продукти:
- 2 или 4 рибни филета с общо тегло около 500-600 грама (все пак да стигнат за две наяждащи порции)
- 1 с.л. горчица
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 2/3 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен сладък пипер, а ако имате пушен червен пипер - добавете него
- 2 скилидки чесън
- 4 с.л. зехтин
- 20 г масло
- 40 г обикновени чаени бисквити
- листата на връзка магданоз
- резени лимон или лайм за поднасяне и свежа салата или друга гарнитура по избор
Начин на приготвяне:
1. В купичка сипете горчицата и 2 с.л. зехтин. Добавете 1 скилидка намачкан чесън, солта и двата вида пипер и разбъркайте.
2. Филетата риба намажете двустранно с тази смес и положете в тава, която сте намаслили с 2 с.л. зехтин.
3. В чопър смелете бисквитите на трохи без да ги правите прекалено ситни. Изсипете в купичка и смесете с наситнените листа на магданоза.
4. В тиган на умерен към слаб огън разтопете маслото, изсипете трохите с магданоза и бъркайте 2 минути. След това пресирайте скилидката чесън отгоре и бъркайте още 2-3 минути. С получените трохи покрийте рибата.
5. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 12-18 минути - всичко зависи от дебелината на рибните филета и вида риба.
6. Сервирайте с резени лимон или лайм, зеленчуци или друга гарнитура по желание.
Източник: YouTube/Island Vibe Cooking
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ