Регистрация

Печена риба със сметаново-зеленчуков сос

Печена риба със сметаново-зеленчуков сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1066

Пъстърва на фурна със заливка от сметана и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма или 2 по-малки пъстърви (може и друга риба - лаврак, сьомгова пъстърва, ципура; идеята е да е достатъчна за 2 порции)
  • сол, пипер, риган и индийско орехче
  • 200 мл сметана (течна, готварска, млечна, незаквасена)
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 морков
  • 4 кисели краставички
  • 1 малка консерва царевица
  • 100 г пушено сирене

Начин на приготвяне:

1. Рибата обтрийте със сол, пипер и риган вътрешно и външно. Поставете в тава, залейте със зехтина и печете 30-тина минути (до готовност) в предварително загрята на 200 градуса фурна.

2. Докато рибата се готви нарежете моркова и пушеното сирене на полумесеци, лука и чесъна наситнете, а киселите краставички накълцайте на малки кубчета.

3. Сгорещете олиото в касерола или тиганче. Запържете лука за 2 минути до леко позлатяване, добавете чесъна и гответе още минута-две.

3. Добавете морковите и щом леко се позапържат, залейте със сметаната и добавете пушеното сирене. Намалете огъня на слаб и бъркайте докато сиренето се разтопи.

4. Добавете царевицата, отцедена от соса на консервата и подправете с риган, сол, пипер и индийско орехче.

5. Махнете от огъня и изсипете и киселите краставички в соса.

6. Поднесете рибата със соса и гарнитура по желание.

 

Снимка: lozhka.su

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта