Регистрация

Печена риба със заливка от сметана и яйца

Печена риба със заливка от сметана и яйца
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 920

Рибно филе с яйчена заливка и коричка от кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г рибно филе от вид риба по избор - без кости
  • сол и пипер
  • сокът на 1/2 лимон
  • 4 яйца
  • 100 мл млечна незаквасена готварска сметана
  • листата на връзка копър
  • 100 г кашкавал или твърда моцарела

Начин на приготвяне:

1. Рибата разрежете на парчета - всяко с размер на около 4 хапки. Поръсете със сол и пипер, обтрийте, подредете на дъното на тавичка плътно и покапете с лимоновия сок. Оставете настрана.

2. В купа разбийте яйцата. Добавете сметаната и разбъркайте до еднородност.

3. Наситнете листата на копъра и добавете 2/3 от тях в сместа заедно със сол и пипер. Размешайте и залейте рибата с яйчения сос.

4. Рендосайте отгоре половината кашкавал или моцарела и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.

5. След изваждане докато ястието е още вряло, рендосайте отгоре останалия кашкавал или моцарела и поръсете заделените копърови листа. След няколко минути поднесете.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта