Регистрация

Печена наденица в доматен сос



Печена наденица в доматен сос
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2001

Шакшука с наденички и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.02.2018

Интересен миш-маш с наденички в подлютен сос готвят Лора и Стоян, като представят рецепта за шакшука с наденица или доматен сос с много подправки, зеленчуци и наденички, който наподобява гювеч и се запича с чукнати отгоре яйца. Своеобразните гювечета с наденички са питателна делнична семейна храна, която можете да опикантите по желание, защото в оригиналния си вариант се поднася подлютена и с препечен хляб за топкане в сосчето.

Първо се запичат надениците от всички страни в голям тиган. След като ги извадим, в същия съд (по възможност с огнеупорна дръжка) се запържват червена и зелена чушка, наязани на лентички. Щом омекнат, се добавят наситнени чесън и люта чушка, овкусява се с червен и лют пипер и кимион и се наливат пюрирани домати заедно с малко топла вода. Добавя се сол, пипер и дафинов лист и се оставя да покъкри.

Наденичките се нарязват на шайби и след 10-тина минути къкрене на доматената смес, се вкарват в тигана. Разбъркват се, отгоре се чукват яйца, посоляват се и ястието влиза за 10-12 минути във фурната. Преди сервиране се покапва със зехтин и се поръсва с наситнен пресен кориандър или магданоз.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта