Регистрация

Печена агнешка плешка с подправки



Печена агнешка плешка с подправки
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3090

Агнешка плешка на фурна с лук, чесън и много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.03.2018

Печено агнешко с много аромати и гремолата правят Лора и Стоян, за да дадат вкусна идея какво се готви за Великден и как да го направите по най-апетитния начин. Първо месото се дупчи и обтрива с ароматни подправки, с които е добре да престои в хладилника 8-12 часа. След това се запича върху килим от лук и се сервира с чеснова паста. Ухае изкусително и е крехко и сочно заради продължителното печене под фолио на насък градус.

Започваме като в блендер си правим ароматната смес за агнешко. В купата слагаме лук шалот, чесън, доматено пюре, кимион, кориандър, мащерка, джоджен, розмарин, зехтн, бяло вино, кафява захар и сока и кората на един лимон. След това пюрираме всичко заедно до получаването на кремообразна паста. Можете да добавите и 1-2 филенца аншоа, която да я ароматизират. Агнешката плешка се надупчва с нож, обтрива се със сол и пипер и след това се намазва с пастата. Прибира се в хладилник.

След като престои една нощ или поне няколко часа, се поставя в тава, където предварително сме нарязали на шайби няколко глави лук. Увива се с алуминиево фолио и се готви за 5 часа на 150 градуса. Вадим директно, без да допичаме разгърнато от фолиото и намазваме с гремолата, приготвена от намачкан чесън, наситнен джоджен и лимонова кора.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта