Регистрация

Пене с пиле и сос от чесън и розмарин

Пене с пиле и сос от чесън и розмарин
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4029

Паста с пилешки гърди, чеснов сос и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 и половина чаши паста пене
  • 6 крехки пилешки гърди
  • 1 и половина чаша замразен грах
  • 6 скилидки чесън, намачкани
  • 3 с.л. розмарин, нарязан
  • 2 с.л. подправка за пиле
  • 2 чаши вода от варенето на пастата
  • 1 кубче бульон, начупено
  • 1/3 чаша брашно
  • кашерна сол (или обикновена)
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата според инструкциите на кутията. Отцедете, като си запазите 2 чаши от водата, в която е вряла пастата, и оставете настрани. Добавете сухия бульон към водата.

2. Сипете малко зехтин в широк тиган.

3. Докато зехтина загрява, оваляйте пилето с подправка за пиле. Когато зехтинът е достатъчно горещ, сложете пилето и пържете, докато соковете се избистрят, около 2 минути от всяка страна. Оставете настрани.

4. Веднага сипете още зехтин, брашно, чесън и розмарин и бъркайте енергично, докато брашното стане на трохи. Поръсете с още зехтин (не повече от чаена лъжичка), ако ви изглежда твърде гъсто. Продължете да бъркате.

5. Добавете вода и граха. Продължете да бъркате, докато получите гладка смес. Оставете да къкри на ниска температура, докато се образуват мехурчета и се сгъсти.

6. Нарежете пилето на парчета и добавете късове от него заедно с пастата в соса. Разбъркайте, за да се комбинира всичко. Посолете на вкус.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта