Регистрация

Пелмени със сирене

Пелмени със сирене
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 5832

Домашни пелмени без месо, гарнирани с кашу и олио от авокадо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото за пелмените:

  • 2 ½ ч.ч. пшенично брашно
  • 1 яйце, разбито
  • щипка сол
  • ½ - 2/3 ч.ч. топла вода

За пълнежа:

  • 1 ч.ч. варена елда
  • ½ тиквичка, настъргана
  • 1 стрък пресен лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 100 г сирене, нарязано на кубчета
  • щипка черен пипер

За гарниране:

  • кашу
  • парченца сушени домати
  • олио от авокадо

 

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното и добавете към него разбитото яйце, солта и олиото. Разбъркайте добре.

2. Прибавете водата, малко по малко, разбъркайте и омесете тестото докато то стане гладко, меко и еластично.

3. Загрейте ½ с. л. олио и запържете зеления лук и чесъна, добавете тиквичките и след 3 минути и елдата. Когаот и тя се позатопли, прибавете сиренето и черния пипер. Разбъркайте добре и охладете.

4. Разделете тестото на две части. Разточете първата на лист с дебелина около 2 мм. Разрежете кръгчета, сложете по 1 ч. л. от пълнежа в единия край, затворете и притиснете краищата.

5. Повторете същото и с останалото тесто и пълнеж.

6. Задушете пелмените на пара за 10 минути.

7. Сервирайте наръсени с натрошените сушени домати, кашу и олио от авокадо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
4
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта