Пащърнак с глазура от горчица и мед
Гарнитура от печен пащърнак с подправки.
Необходими продукти:
- 1 кг пащърнак
- 2 с.л. олио
- сол и прясно смлян черен пипер
- 2 – 3 с.л. горчица
- 2 с.л. мед
Начин на приготвяне:
1. Обелете пащърнака и го нарежете на хапки с предпочитаната големина. Отстранете твърдата сърцевина.
2. Загрейте фурната на 200°С.
3. Сварете или задушете на пара пащърнака за 5 - 10 мин., според големината на парчетата.
4. Междувременно сложете тавичка за печене, намазана с олиото, във фурната, за да се сгорещи.
5. Когато пащърнакът е готов, го сложете в горещата тавичка и го намажете с част от олиото. Прибавете сол и пипер и печете 15 - 20 мин.
6. През това време смесете горчицата и меда.
7. Извадете пащърнака от фурната и намажете с глазурата.
8. Печете още 8 - 10 мин.
9. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ