Регистрация

Патица с джинджифилово-цитрусов сос

Патица с джинджифилово-цитрусов сос
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1152

Пълнена патица с цитрусови плодове, поднесена с джинджифилов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 патица
  • 4 портокала
  • 1 грейпфрут
  • 2 лимона
  • 100 мл зехтин
  • 6 с.л. червен пипер
  • сол и черен пипер
  • 100 г джинджифил
  • 50 г масло
  • 1 с.л. олио
  • 1 глава червен лук
  • 4 скилидки чесън
  • 100 мл бренди
  • 50 г пресен кориандър
  • 2 с.л. захар

Начин на приготвяне:

1. В зехтина добавете червения пипер и сол и черен пипер. Разбъркайте. Трябва да се получи червена паста. С нея намажете обилно патицата, като се опитате да вмъкнете от крема и подкожно.

2. Лука наситнете. Сгорещете олиото и сложете в него маслото. Добавете лука и гответе до прозрачност. Добавете наситнения или намачкан на паста чесън и гответе докато замирише на чесън.

3. Добавете рендосания джинджифил, нарязаните на хапки цитрусови плодове и захарта. Залейте с брендито. Намалете огъня и оставете да се задуши под капак за 10 минути. След това добавете и кориандъра.

4. Прецедете соса. Твърдите парчета от него вкарайте в корема на патицата, сложете и 2-3 с.л. от соса, а останалия запазете.

5. Печете патицата с гърдите надолу на 180 градуса за около 1:30 часа, като проверявате периодично да не загори след първия час престой във фурната.

6. Сервирайте патицата с плънката от корема ѝ и соса, в който можете да добавите отделила се мазнина от печенето.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта