Регистрация

Паста с риба тон и рукола

Паста с риба тон и рукола
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2852

Изискани спагети със сметана и морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва (200 г) риба тон (по възможност в саламура)
  • 200 мл бита сметана
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • ½ глава лук (може и червен), нарязан едричко
  • шепа сладък босилек
  • 50 г листа от рукола
  • 2 с. л. масло
  • 100 мл разтопено масло или зехтин
  • 6-8 черни маслини без костилки, нарязани на ивички
  • 4 порции спагети или фетучини
  • сол, бял пипер и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете спагетите/ фетучините да се варят според инструкциите на пакета.

2. Нагрейте тиган и разтопете в него 2 с. л. масло. Запържете чесъна и лука на средно силен огън докато започне да се усеща аромата им (не позволявайте да изгорят).

3. Добавете битата сметана и изчакайте да кипне. Свалете от котлона.

4. Сложете рибата тон и листата от босилек в блендер или пасатор. Прибавете към тях запържения лук и чесъна от тигана и пасирайте до получаването на гладка смес. Без да спирате пасатора насипете на капки разтопеното масло/ зехтина. Подправете със сол и бял пипер.

5. Отцедете спагетите и запазете около ½ ч. ч. от водата. Добавете половината от пасирания сос, маслините и половината от листата рукола. Разбъркайте добре.

6. Разпределете спагетите и соса в четири чинии. Гарнирайте с другата половина от листата рукола и малко прясно смлян черен пипер. Сервирайте с резен чесново хлебче за вкусния сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта