Регистрация

Паста с пушена сьомга

Паста с пушена сьомга
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3714

Тортилени с риба, гъби и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 г (може и разноцветни) тортелини
  • 150 г пушена сьомга, накъсана на хапки
  • 1 малка тиквичка на кубчета
  • 1/2 червена чушка на кубчета
  • 1/2 жълта чушка на кубчета
  • 5 големи бели гъби, нарязани
  • 2 скилидки чесън, смлени
  • 1/3 малко бурканче сушени домати на слънце в мазнина, около 2-3 супени лъжици
  • 3 супени лъжици от мазнината на доматите
  • 1/4 чаша брашно
  • 1 супена лъжица масло
  • 2 чаши обезмаслено мляко
  • 1 чаша извара
  • 1/2 чаша настърган пармезан
  • 1/2 чаша настърган чедар и моцарела

Начин на приготвяне:

1. В тиган на среден огън разтопете маслото и 1 супена лъжица от мазнината в опаковката на сушените домати. Когато се разтопят напълно и забълбукат, добавете брашното и бъркайте докато се сгъсти. Оставете сместа да ври, като от време на време разбърквате за около 1 минута. Постепенно добавяйте млякото, като бъркате непрекъснато, за да няма бучки.

2. Сложете вода да ври в голяма тенджера. Добавете тортелините и варете според инструкциите на производителя – обикновено за 8-10 минути.

3. Междувременно загрейте другите 2 лъжици мазнина от доматите в незалепващ тиган на среден огън. Добавете чесъна, тиквичките и чушките. Сотирайте за 2 минути. Сложете и гъбите и сушените домати. Сотирайте още 5 минути.

4. Добавете пармезан, моцарела, чедар и извара към белия сос и бъркайте докато се разтопят и се получи еднородна смес.

5. Сложете пушената сьомга при зеленчуците. Гответе само докато се стопли напълно.

6. Разсипете тортелините в чинии, сложете сос със сирена, сьомга и зеленчуци върху всяка порция.

 

Източник: opensourcefood

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта