Регистрация

Паста с морски таралеж

Паста с морски таралеж
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 4616

Спагети с филе от бяла риба и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 грама спагети
  • 3 парчета морски таралеж, намачкани или филирани (можете да ги замените с 300 г филе от сьомга или бяла риба)
  • зехтин
  • 2 скилидки чесън, нарязани
  • 2 големи глави лук шалот, нарязани
  • гъби кримини, ситно нарязани (или друг вид гъби по ваш избор)
  • ½ чаша пълномаслена сметана
  • сол на вкус
  • пармезан
  • италиански магданоз, нарязан

Начин на приготвяне:

1. Сложете подсолена вода да ври за пастата, и сложете спагетите вътре, когато вече напълно ври.

2. В голям тиган, запържете чесъна и лука шалот в зехтин на средна към висока температура, докато започнат да омекват.

3. Добавете гъбите в тигана и пържете, докато попият зехтина. Добавете сметаната и солта и оставете да се сгъсти.

4. Когато извадите пастата, запазете си няколко лъжици от водата, в която е вряла, в случай, че трябва да разредите соса.

5. Разбъркайте заедно пастата, сиренето, морския таралеж и магданоза, в този ред. Сервирайте горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта