Паста с колбас
Бърза паста с месо, домати и босилек.
Необходими продукти:
- 3 парчета колбас по избор (наденица, биренки и т.н)
 - 100 гр. паста
 - 3 скилидки чесън, нарязани
 - 1 глава червен лук, нарязан
 - 1 червена чушка, нарязана
 - 3 средни домата, нарязани
 - 1 супена лъжица доматено пюре
 - балсамов оцет
 - шепа босилек, нарязан
 - зехтин
 - сол и пипер
 
Начин на приготвяне:
1. Подгответе колбасите. Разрежете ги на дължина и отстранете обвивката им. Нарежете ги на няколко дебели парчета.
2. В подсолена вряща вода сложете пастата.
3. В тиган загрейте зехтина. Запържете лука, червената чушка и чесъна, докато омекнат. Добавете колбасите и увеличете температурата. Подправете със сол и пипер.
4. Добавете малко баласамов оцет и доматеното пюре, разбъркайте добре.
5. Добавете нарязаните домати. Излейте около чаша вряла вода в тигана и разбъркайте добре. Оставете сместа да къкри, докато се сгъсти – така колбасът ще се сготви добре, а доматите ще станат на сос.
6. Когато пастата е готова, я изцедете и я добавете към тигана. Сосът с колбасите трябва да е гъст и плътен. Разбъркайте добре. Подправете със сол и пипер. Поръсете с прясно нарязания босилек и сервирайте.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ