Регистрация

Паста с бекон, сирене чедър и грюер

Паста с бекон, сирене чедър и грюер
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 3592

Крехки макарони със сочен бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч. л. зехтин
  • 500 г дребни макарони-тръбички (или каквато и да е паста по ваш вкус)
  • 250 г пушен бекон на ивички
  • 1 ½ ч. ч. трохи от бял хляб (пуснете хляба в кухненския робот или пасатора)
  • ½ ч. ч. настърган пармезан
  • 8 с. л. масло
  • 1 ч. л. розмарин
  • 1 ч. л. мащерка
  • ¼ ч. ч. настърган лук
  • ½ ч. ч. брашно
  • 1 л. пълномаслено мляко
  • 170 г настъргано сирене грюер
  • 220 г настъргано сирене чедар
  • ½ ч. л. пипер
  • 1 ч. л. сол
  • ¼ ч. л. прясно настъргано индийско орехче
  • ¼ ч. л. червен пипер (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Сварете макароните според инструкциите.

2. Запържете бекона и отцедете върху салфетка. Запазете мазнината от бекона в тигана. Когато беконът поизстине, натрошете го.

3. Загрейте фурната на 190 С. Запържете лука на слаб огън в мазнината от бекона за 1 минута. Прибавете останалите 6 лъжици масло и продължете да пържите лука докато стане прозрачен.

4. Прибавете брашното и продължете да пържите 1-2 минути.

5. Усилете котлона на средна степен и прибавете млякото при постоянно бъркане.

6. Когато сосът се сгъсти, отстранете от котлона и прибавете сол, пипер, индийското орехче, червения пипер и сирената. Пробвайте на вкус и добавете още сол и пипер ако е необходимо.

7. Прибавете макароните към соса, разбъркайте внимателно и изсипете в тавичка. Наръсете с хлебните трохи, покрийте тавичката с метално фолио и запечете за 15 минути. Отстранете фолиото и върнете във фурната да се допече до образуването на златиста коричка.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 55 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта