Регистрация

Паста ригате с броколи и аншоа

Паста ригате с броколи и аншоа
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1367

Паста мидички в сметанов сос с аншоа и броколи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г паста ригате (мидички) или друг вид паста по избор
  • 6 пушени или 2 сушени рибки аншоа
  • 400 г броколи
  • сол и пипер на вкус
  • 2 скилидки чесън
  • 200 мл готварска течна сметана
  • 50 г синьо сирене
  • 2 с.л. олио
  • зехтин, пармезан и босилек за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Броколито накъсайте на съцветия и измийте. Кипнете вода в тенджера, сипете лъжица сол и щом започне да ври, изсипете розичките вътре за 4 минути. Прецедете през гевгир и шокирайте под течаща студена вода. Оставете настрана.

2. Кипнете два литра вода с 1 с.л. сол. Изсипете вътре пастата и варете с една минута по-малко от указаното на опаковката. През това време сгорещете олиото в голям тиган и сложете броколите да се запържат. Щом започнат леко да се втвърдяват, залейте със сметаната, добавете сол и пипер, намачкания на паста чесън и натрошете сиренето.

3. Сварените макарони изсипете през гевгир, за да се отцедят и добавете в тигана. Добавете нарязаната аншоа. Гответе още 2 минути при почти непрестанно разбъркване.

4. Разпределете ястието в 2 или 3 порции (зависи дали е предястие или основно). Поръсете с по 10-15 грама пармезан на люспи всяка порция, покапете със студено пресован зехтин и украсете с листенца босилек.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. са
  2. ца
  3. ус
  4. орехи
  5. св
  6. яб
  7. не
  8. за
  9. го
  10. ги

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта