Регистрация

Паста бианко с масло

Паста бианко с масло
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2269

Леко италианско ястие без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 скилидки чесън, обелен и фино настърган
  • 50 г масло
  • 500 г талятели или фетучини
  • 2 или 3 шепи прясно настърган пармезан
  • морска сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. В малък, плитък тиган, бавно запържете чесъна в маслото за няколко минути до преди да промени цвета си.

2. Кипнете голяма тенджера подсолена вода, прибавете пастата и сварете според указанията на опаковката. Когато се свари, я отцедете върху купа, за да запазите от водата, в която се е варила. С тази вода ще се приготви сосът за пастата. 

3. В голяма купа за паста или салата сложете разтопеното с чесъна масло така, че да се покрие цялото дъно. Сложете сварената паста с около 5 или 6 с.л. от запазената вода и пармезан. Овкусете със сол и пипер. С клечки или две вилици разбъркайте пастата. Маслото, чесънът, водата и пармезанът ще образуват кремообразен сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта