Парти салата Капри с домати и моцарела
Зеленчуци със сирене и хляб.
Необходими продукти:
- 1 голяма багета или 1 бр. италиански хляб
- 500 г чери или грейп домати, разрязани на половинки
- 500 г бокочини (мини топчици моцарела), нарязани на половинки
- пресен босилек
- сол и пипер
- зехтин
- малко балсамов или винен оцет
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 градуса.
2. Нарежете или начупете хляба на малки хапки. (ако го накъсате, ще изглежда по-народно) Разпределете хапките равномерно върху тава за печене на бисквити.
3. Поръсете леко със олио и сложете във фурната да се запекат съвсем леко.
4. Докато хляба се пече, разрежете всички домати и бокочини наполовина. Сложете в голяма купа. Нарежете или накъсайте колкото си искате свеж босилек и посипете върху доматите и сиренето. Овкусете със сол и пипер. (аз изпозвах морска сол и прясно смлян черен пипер)
5. Отстранете хляба от фурната и оставете настрани. Парчетата би трябвало да са сухи и леко кафяви – не ги оставяйте да станат тъмнокафяви и прекалено хрускави!
6. Поръсете с мъничко зехтин и малко оцет на вкус. Ако сервирате веднага, смесете крутоните хляб с доматения микс и хапвайте! Ако ще го носите на парти или ще сервирате по-късно, покрийте доматения микс и сложете в хладилник. Сложете хлебните крутони в херметическа кутия или увийте във фолио. Точно преди да сервирате салатата, смесете крутоните и доматения микс , така че соковете от доматения микс да попият добре в хляба.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ