Регистрация

Парти бутчета с картофи, моркови и лук

Парти бутчета с картофи, моркови и лук
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 183

Пилешко със суха марината и зеленчуци на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8-10 долни пилешки бутчета
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 1 глава червен лук
  • 1-2 моркова
  • 5-8 скилидки чесън
  • 1 кг картофи
  • лют пипер по желание
  • розмарин
  • 3 с.л. олио
  • люти чушлета
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилешките бутчета сложете в купа, поръсете със солта, двата вида пипер и половината куркума. Обтрийте добре подправките и оставете да се мариноват докато дойде време да влязат в ястието.

2. Картофите нарежете на едро. Можете да измиете добре и да оставите директно с ципите. Изсипете в неголяма тава.

3. Морковите нарежете на шайби, лука разделете през средата и нарежете на едро. Изсипете при картофите.

4. Скилидките чесън просто натиснете леко с ножа, за да се сплескат и пуснете при останалите продукти. Овкусете със сол, пипер, куркума и покапете с олио. Разбъркайте.

5. Подредете бутчетата при зеленчуците, боцнете 1-2 люти чушлета и поръсете с люспи лют пипер, ако обичате пикантна храна. Сложете клонки или сух розмарин отгоре.

6. Завийте с фолио или покрийте тавата с капак. Ако е йенска - сложете в студена фурна, ако е обикновена, гответе в сгорещена на 200 градуса. Дръжте вътре около 35 минути. След изваждане поръсете с пресни листа магданоз за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта