Регистрация

Панцероти с патешко, хвойна и масло

Панцероти с патешко, хвойна и масло
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 3284

Паста с патешко и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ½ с.л. (25 г) масло
  • 2 плодчета от хвойна, леко смачкани (продават се в билкарските магазини)
  • 6 горчиви бадема
  • 1 ч.л. бяло вино
  • 1 ч.л. пресни иглички от розмарин, накълцани
  • 6 панцероти, пълнени с патешко (или друга подобна паста)
  • половин средно голям морков, обелен и настърган
  • няколко посолени и опечени шам-фъстъка, обелени

Начин на приготвяне:

1. Сложете подсолена вода да се вари за пастата.         

2. Нагорещете маслото, докато покафенее. Разтопете го в малка тенджера на слаб огън, докато температурата достигне 145°С.

3. Отстранете го от огъня и добавете смачканите плодове от хвойна. Покрийте съда с капак или чиния и го оставете да постои така 1-2 мин., преди да извадите плодовете от хвойна.

4. Водата трябва да е завряла досега. Изсипете панцеротите и ги сварете според указанията на опаковката. Междувременно счукайте горчивите бадеми в хаванче, докато получите едри бели трохи. Изсипете ги при маслото, добавете бялото вино и разбийте всичко хубаво. Добавете накълцаните иглички розмарин и затоплете сместа на слаб огън.

5. Пастата трябва вече да се е сварила. Изцедете я с решетъчна лъжица и я сложете в купа, залейте я с две трети от масления сос и я разбъркайте внимателно, за да се покрие със соса.

6. Изсипете настъргания морков в средата на една затоплена чиния и го разпределете равномерно по дъното й.

7. Сложете панцеротите върху настърганите моркови, полейте с малко маслен сос около тях, а останалия сос излейте върху самите панцероти.

8. Поръсете с шам-фъстък, натрошен на едри парчета.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта