Регистрация

Панцероти с патешко и лешниково масло

Панцероти с патешко и лешниково масло
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 2894

Паста с патешко и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1+1/2 с.л. (25 г) несолено масло
  • 2 плода хвойна леко счукани (по желание)
  • 6 горчиви бадема
  • 1 ч.л. бяло вино
  • 1 ч.л. нарязан пресен розмарин
  • 6 панцероти с патешко (може и подобна паста)
  • половин средно голям, обелен и настърган морков
  • няколко осолени печени шам-фъстъка (без черупките)

Начин на приготвяне:

1. Първо сложете солената вода за пастата да заври.

2. Сега подгрейте маслото докато покафенее. Разтопете го в малка тенджера на ниска температура и когато достигне 145ºС, вече е готово.

3. Махнете го от огъня и добавете счуканите плодове от хвойна; покриите с капак или чиния и го оставете за 1-2 минути преди да извадите плодовете.

4. Водата трябва да е завряла вече - сложете пастата. Сварете панцеротите според упътването на пакета. Същевременно счукайте наедро горчивите бадеми, добавете ги в маслото заедно с бялото вино и разбъркайте добре. Добавете нарязания розмарин и загрейте на слаб огън.

5. Пастата трябва да е готова. Оцедете я с решетъчна лъжица и я сложете в купа, след това добавете 2/3 от соса и разклатете внимателно докато покрие пастата.

6. Поставите ястието в чиния. Подредете настъргания морков в центъра на чинията като образувате плътен слой. Разпределете панцеротите върху настъргания морков, поръсете с масления сос около тях, а остатъка сложете върху пастата.

7. За да придадете повече вкус, натрошете с пръсти шам-фъстък връху ястието.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта