Панцероти с патешко и лешниково масло
Паста с патешко и ядки.
Необходими продукти:
- 1+1/2 с.л. (25 г) несолено масло
- 2 плода хвойна леко счукани (по желание)
- 6 горчиви бадема
- 1 ч.л. бяло вино
- 1 ч.л. нарязан пресен розмарин
- 6 панцероти с патешко (може и подобна паста)
- половин средно голям, обелен и настърган морков
- няколко осолени печени шам-фъстъка (без черупките)
Начин на приготвяне:
1. Първо сложете солената вода за пастата да заври.
2. Сега подгрейте маслото докато покафенее. Разтопете го в малка тенджера на ниска температура и когато достигне 145ºС, вече е готово.
3. Махнете го от огъня и добавете счуканите плодове от хвойна; покриите с капак или чиния и го оставете за 1-2 минути преди да извадите плодовете.
4. Водата трябва да е завряла вече - сложете пастата. Сварете панцеротите според упътването на пакета. Същевременно счукайте наедро горчивите бадеми, добавете ги в маслото заедно с бялото вино и разбъркайте добре. Добавете нарязания розмарин и загрейте на слаб огън.
5. Пастата трябва да е готова. Оцедете я с решетъчна лъжица и я сложете в купа, след това добавете 2/3 от соса и разклатете внимателно докато покрие пастата.
6. Поставите ястието в чиния. Подредете настъргания морков в центъра на чинията като образувате плътен слой. Разпределете панцеротите върху настъргания морков, поръсете с масления сос около тях, а остатъка сложете върху пастата.
7. За да придадете повече вкус, натрошете с пръсти шам-фъстък връху ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ