Регистрация

Панцанела за ценители

Панцанела за ценители
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2728

Ястие без месо и с много босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 франзела (45 см.), нарязана на кубчета от по 2 см.
  • 1/3 чаша зехтин, плюс 2 с.л.
  • 1 скилидка чесън
  • 3 с.л. балсамов оцет
  • 3 с.л. отцедени каперси, намачкани или нарязани ситно
  • 750 г домати, нарязани на кубчета от по 2 см.
  • 1 малка глава червен лук, нарязан на тънко
  • 500 г прясна моцарела, нарязана на кубчета от по 2 см.
  • ½ чаша нарязан босилек

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 190 С.

2. Оваляйте хлебните кубчета в 2 с.л. зехтин, сол и пипер и ги прехвърлете в голяма плоска тавичка.

3. Запечете ги до златисто за 12 до 15 минути, като ги разбъркате веднъж по средата на печенето.

4. Пресовайте чесъна и го смесете с ½ ч.л. сол.

5. Сложете чесъна със солта в дълбока купа, прибавете към него оцета, каперсите и останалата 1/3 чаша зехтин и разбъркайте с тел.

6. Добавете крутоните, доматите, лука, босилека и моцарелата.

7. Оставете на стайна температура за 30 минути. (Можете да приготвите салатата 3 часа предварително и да я съхранявате в хладилника, но непременно я оставете да достигне стайна температура преди да я сервирате.)

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта