Регистрация

Паниран телешки език с кашкавал



Паниран телешки език с кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2697

Рецепта за Телешки език Миланез от книгата Ръководство по готварство на Владо Иванов.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.07.2017

Има тънкости при готвенето на език, като проверката за готовност от бистрия бульон при пробождане и беленето, докато устния мускул е топъл. Още трикове показват Лора и Стоян, като готвят Език Миланез или паниран телешки език с кашкавалена коричка, червен пипер и галета. Получава се ястие, подобно на кюфтета, в които обаче се крият цели кръгчета език, обвити от хрускава панировка. Рецептата е подходяща както за вкусно основно, така и за апетитно мезе за вино или бира.

Първо трябва да сварим хубаво езика, като във водата добавим черен пипер на зърна, дафинов лист, моркови и лук. Така след готвенето оставаме и с апетитен телешки бульон за домашни супи. Варенето ще отнеме около два часа, а щом прободете с нож къкрешия език, от него не бива да изтича кръв или тъмна течност. Това означава, че е готов. Следва да го обелим докато е още топъл, защото само така ципата ще падне лесно. Нарязваме езика на шайби и овкусяваме със сол и пипер.

После разбиваме яйца в купа, отделно смесваме галета с настърган кашкавал, а в трети съд си слагаме бяло брашно. Сгорещяваме и олио в тиган, след което панирането започва. Първо кръгчетата се овалват в брашно, след това в разбити яйца и после в кашкавалената галета. Пържат се двустранно в мазнината и се изваждат върху решетка, за да останат твърди и хрупкави. По желание можете да ги поднесете с любимия сос и дори обикновена майонеза, ако не броите калориите.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта