Регистрация

Панирано телешко с пармезан и плодов сос

Панирано телешко с пармезан и плодов сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 249

Телешки шницели с винен сос от горски плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 телешки пържоли или 1 кг телешко месо (крехко)
  • сол и пипер
  • 50 г масло
  • клонка розмарин или 2 листа салвия
  • 50 г рендосан пармезан
  • 1 яйце
  • 50 г брашно
  • 120 г галета
  • 4 с.л. олио

За соса:

  • 250 г пресни или замразени плодове (боровинки, ягоди, малини, къпини, микс от горски плодове)
  • 5 с.л. захар
  • 50 мл червено вино (сладко)
  • сокът на 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

1. Телешкото поставете върху дъска, застлана със стреч фолио, постелете отгоре втори лист стреч фолио и начукайте на тънка, но не прозрачна пържола. Ако е цяло парче, разделете на 4 пържоли.

2. Овкусете със сол и пипер и оставете настрани.

3. Разбийте яйцето в купа, в чиния сипете брашното, а в друга смесете пармезана и галетата.

4. Сгорещете маслото и олиото в тиган и добавете розмарин или салвия. Взимайте пържола, овалвайте в брашно, после в разбито яйце и на финала в галета с пармезан. Пържете в сместа от масло и олио двустранно за по 3-4 минути от страна. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

5. В касерола изсипете плодовете и подгрейте на умерен огън. Поръсете със захарта щом кипнат и отделят сос. След няколо минути налейте и виното. Гответе докато се позипари. Добавете лимоновия сок, дръжте на котлона още 2 минути и след това прехвърлете в пасатора. Пюрирайте и по желание прецедете през едра цедка, за да обере семенцата, ако плодовете имат такива.

6. Поднесете шницелите и соса по отделно, за да се покапва директно преди консумация. Така няма да се отпусне хрупкавата коричка от влагата.

 

Снимка: lozhka.su

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта