Регистрация

Панирано пилешко филе по азиатски

Панирано пилешко филе по азиатски
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 605

Пържено пилешко с азиатска панировка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко филе
  • сол и пипер
  • 1 яйце
  • 1 с.л. соев сос
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. водка или ракия
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 70-80 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе разполовете, за да се получат по-тънки парчета. Всяко от тях разполовете и през дължината, за да станат и по-малки. Едно филенце трябва да е с размер около 4 хапки. От 500 г месо се получават около 8 боря.

2. Поръсете мръвките със сол и пипер, обтрийте и дръпнете настрана.

3. В купа разбийте яйцето. Добавете соевия сос, водката, намачкания чесън и двата вида брашно. Разбъркайте до разпадане на бучките и получаване на тесто с консистенцията на гъсто кексово.

4. Олиото сгорещете на среден котлон в тиган. Трябва да покрива дъното плътно, но не и да е дълбоко.

5. Пилешките филета изсипете при яйцето и разбъркайте, за да полепне по тях хубаво панировката. Не се притеснявайте, че не ги покрива плътно - царевичното брашно ще обгърне месото при пържене.

6. Редете филетата в сгорещената мазнина и гответе за по около 4 минути от страна - трябва да станат златисти и бухнали без черни прегорели петна. Вадете върху салфетка или  домакинска хартия.

7. Поднесете по желание с гарнитура от бял ориз или пресни зеленчуци; с любимия сос или си направете оригинален сладко-кисел сос с чили по ТАЗИ рецепта. Той ще подхожда най-добре на азиатския привкус на ястието.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйкию

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта