Регистрация

Панирано пилешко с гъби и кашкавал

Панирано пилешко с гъби и кашкавал
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 561

Пържено пилешко филе с панировка и топинг от печурки с лук и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г пресни печурки
  • 1 средна глава лук
  • 3 с.л. олио
  • сол и пипер
  • 100 г кашкавал
  • 2 пилешки гърди - около 500-600 г общо
  • универсална подправка или зеленчуков микс
  • 2 ч.л. горчица
  • 2 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 яйце
  • 6 с.л. брашно с готовност за още
  • 3 с.л. растителна мазнина
  • домати и магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Гъбите почистете и нарежете на кубчета. Лука наситнете.

2. Сгорещете олиото в тиган и запържете гъбите за 3 миути на средна към силна степен. Добавете лука, овкусете със сол и пипер и гответе и бъркайте още 5-6 минути. След това прехвърлете съдържанието на тигана в чиния, а тигана забършете с домакинска хартия и оставете настрана. Ще ви потрябва по-късно.

3. Всяка пилешка гърда разрежете през средата на дебелината на 2 по-тънки филета. Начукайте филетата между листове стреч фолио докато се изтънят хубаво.

4. Поръсете двустранно със сол, червен и черен пипер, както и с микс от сушени зеленчуци или универсална подправка. След това намажете с горчица.

5. Разбийте си яйцето в чиния, в друга сипете брашното. Сгорещете растителната мазнина в тиган. Овалвайте първо в брашно, после в яйце и на финала пак в брашно. Не трябва да се получава дебела коричка, а нежна тънка панировка.

6. Пържете двустранно - по около 4 минути от страна. Ако тиганът ви не е достатъчно голям, може да се наложи да готвите на два пъти.

7. Рендосайте кашкавала. Щом обърнете пържолките, разпределете върху тях гъбената запръжка и отгоре покрийте с настърган кашкавал. Сложете капак и си засечете необходимото време за готвене.

8. Поднесете с поръска от пресни листа магданоз и домати или друг свеж зеленчук за гарнитура.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта