Регистрация

Панирано пилешко със сирена и босилек



Панирано пилешко със сирена и босилек
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 925

Печени пилешки гърди с доматен сос, моцарела и спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лесно и бързо семейно основно с печено пилешко, спанак, няколко вида сирена и аромат на босилек показват майсторите на Tasty. Ястието е крехко и сочно, питателно и много вкусно, пък и не отнема много време за направата си, което го превръща в прекрасна делнична вечеря. Ето и как се приготвя:

Пилешкото филе се изтънява и овкусява, за да бъде основа на руладини. В тиган се сгорещява мазнина, а в нея се запържва наситнен чесън, спанак, рикота и пармезан. След това с получената запръжка се пълнят рулцата. Завиват се и се овалват в разбито яйце и после в хлебни трохи или галета. Пече се, за да е по-здравословно. А малко преди да бъде окончателно готово, рулцата се намазват с доматен сос и върху тях се поставя по шайба моцарела. Допича се за 5 минути и е готово за сервиране.

А ако се чудите за гарнитурата - запечете картофи в отделен съд при пилешкото. Може би ще им отнеме 10-тина минути отгоре като време за готвене. Ако искате да видите точните продукти и пропорции - кликнете ТУК. Видеото ще ви покаже как нагледно се готви ястието.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта