Регистрация

Панирани хапки от бяла риба с яйца и краставички

Панирани хапки от бяла риба с яйца и краставички
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 265

Панирана бяла риба с плънка от кисели краставички и варени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг филе от бяла риба (мерлуза, пангасиус или друго)
  • 5 яйца
  • 2-3 кисели краставички
  • сол и черен пипер
  • 150 мл бира
  • 100 г брашно
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Сварете 2 от яйцата.

2. Докато се варят, начукайте рибните филета с дебелина от 0,2 до 0,5 см. След това разрежете на парчета със страни около 5 см. Овкусете със сол и пипер.

3. Нарежете на шайби варените яйца и киселите краставички.

4. Взимайте парче риба и завивайте в него по резен яйце и краставичка. При нужда фиксирайте с разполовена клечка за зъби.

5. Разделете останалите 3 яйца на белтъци и жълтъци. Жълтъците рабийте, добавете бирата и брашното и разбийте отново. Белтъците разбийте на сняг и след това изсипете при тестото. Разбъркайте внимателно. Получава се гъста панировка.

6. Сгорещете олио за пържене на маслена баня. Топвайте хапките в панировката и пържете докато станат златисти. Вадете върху домакинска хартия.

7. По желание поднесете с млечно-чеснов сос за топкане или с резен лимон за покапване.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта