Регистрация

Панирани тиквички с топено сирене



Панирани тиквички с топено сирене
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1815

Солени сандвичи от печени тиквички с плънка от сирене и млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Милена предлага да си направим едно вкусно безмесно мезе за бира, като сготвим традиционните тиквички по различен и ефектен начин и без пържене. За целта си намираме тиквички, които са с диаметъра на палка от топените пушени сирена на ролка - все пак несъответствието между повърхност и плънка на сандвичите би било неестетечно. Останалото е като игра, в която ни трябват нулеви кулинарни умения и поне малко търпение.

Между две кръгчета от тиквички се слага по резен топено сирене. Така оформената хапка се овалва в разбито яйце и след това в галета, където предварително сме добавили сол и черен пипер. Ако искате да ви е лютичко докато си пиете бирата, можете да сложите и малко лют пипер. Следва да подредим сандвичетата в тава, застлана с пергамент и да ги запечем за 25 минути на 200 градуса. Следете - ако започнат да прегарят, ги извадете по-рано.

А ако скучаете докато тиквичките се пекат, можете да направите сос за потапяне от кисело мляко с чесън и копър или пресен лук. Накрая не забравяйте да извадите и добре охладената бира, защото особено си тича с това мезенце.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта