Регистрация

Панирани пилешки кюфтенца с кашкавал

Панирани пилешки кюфтенца с кашкавал
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1424

Чикън нъгетс или панирани пилешки хапки с кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешка кайма
  • 2/3 ч.л. сол
  • 2/3 ч.л. черен пипер
  • 220 г твърд кашкавал или друг вид твърдо жълто сирене
  • 200 г галета панко
  • 1 с.л. сух риган
  • 150 г брашно
  • 2-3 яйца
  • растителна мазнина за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Изсипете пилешката кайма в купа, добавете солта и пипера и замесете хубаво. Оформете си от каймата кюфтенца с големината на 1/2-1/3 юмрук. (Много зависи от големината на юмрука ви)

2. Кашкавала нарежете на кубчета със страна около 2,5 см.

3. Разбийте яйцата в купа. Разбийте само 2 и имайте готовност да използвате и третото.

4. В друг съд изсипете панко галетата и я смесете с ригана, а в трети - брашното.

5. Взимайте всяко кюфтенце, правете жлеб в него и поставяйте парчето кашкавал. След това завивайте кюфтето така, че кашкавалчето да е покрито хубаво от каймата.

6. Сгорещете олио за пържене на маслена баня и си пригответе съд за вадене, застлан с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.

7. Взимайте готово кюфтенце, овалвайте го първо в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Пържете за по 40-тина секуди докато хване приятен златист загар.

8. По желание сервирайте с кетчуп, както се поднасят пилешки нъгети.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта