Регистрация

Панирани пилешки гърди с кашкавал и картофи

Панирани пилешки гърди с кашкавал и картофи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 731

Пълнени пилешки гърди с кашкавал, запържени в картофена панировка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 дебели парчета пилешки гърди - около 1 кг общо
  • 4 големи картофа
  • 100-150 г кашкавал
  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. брашно
  • растителна мазнина за готвене
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Всяка пилешка гърда пробийте с остър нож, за да се превърне в джобче. След това нарежете кашкавала на парчета и вкарайте в джобовете пилешко. Натъпчете с кашкавал хубаво.

2. Обтрийте месото със сол и пипер и оваляйте в брашно много добре.

3. Рендосайте картофите, чукнете в тях яйцата и разбъркайте на паста. Овкусете със сол и пипер.

4. Сгорещете олио в тиган с незалепващо покритие, като сипете толкова мазнина, че да покрие плътно дъното. Работете на умерен огън.

5. Оваляйте гърдата хубаво в картофено, яйчената смес и полепете възможно най-много картофи по нея. Пържете едновременно по две гърди, ако тиганът позволява.

6. Гответе по около 6-8 минути от страна до образуването на златиста коричка. После обръщайте и гответе и от другата страна. Можете да слагате капак.

7. Готовите гърди вадете в съд, застлан с домакинска хартия или салфетка, за да попие излишната мазнина.

8. Сервирайте докато са топли. По желание можете да поднесете гарнитура от зеленчуци и сос по избор - барбекю, чеснов, майонеза, кетчуп.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта