Регистрация

Панирани картофи с бекон и кашкавал



Панирани картофи с бекон и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1646

Картофени крокети на тиган с хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Картофените крокети са идеално мезе или страхотна гарнитура. Децата ги обожават, защото са хрупкави и имат забавни формички. За възрастните това ястие е още една причина да си сипат чаша бира или да се порадват на нещо вкусничко пред телевизора.

Картофите се сваряват, обелват се и се рендосват на едро ренде. Към тях се добавя наситнен бекон и рендосан кашкавал. Овкусяват се с подправки - сол, пипер, риган, лют пипер, къри - каквото му се харесва на човек. После сместа се разбърква много добре. Отделно в купа се разбиват яйца. В чопър се смила хляб. Можете да използвате и готова галета.

С мокри ръце се гребва от картофената смес и се оформят фитили, кюфтенца хапки или каквото предпочитате. Овалва се в трохи, после в яйце, на финала пак в трохи и се пържи в сгорещено олио до златисто. Изважда се за кратко върху домакинска хартия, а след това е готово за сервиране. Можете да поднесете с чеснов сос за топкане.

Източник: YouTube/Кухнята на Звездев

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ги
  2. са
  3. кус
  4. ПИЛЕ
  5. калкан
  6. лук
  7. Яйца
  8. 30
  9. АНИ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта