Регистрация

Панирани дробчета с лук и гъби



Панирани дробчета с лук и гъби
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1982

Пилешки дробчета със зеленчуци и вино на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитни дробчета с гъби и лук в доматен сос с вино се пържат в Кухнята на Звездев. Това е идеално мезе за червено вино и страхотна идея за предястие, след което можете и да не поискате основно. Готви се сравнително лесно и ухае на народна кухня. Ако сте ценител на българските вкусове, опитайте тази манджичка.

В чиния се смева брашно с подправки. В тиган се сгорещява олио. Дробчетата се овалват в брашнената ароматна смес и се пържат за по 2 минути от страна в олиото. След това се изваждат и на тяхно място се изсипва лука. Готви се до прозрачност, залива се с вино и се изчаква минутка, за да се изпари алкохолът. Следва да се добавят гъбите и да се поготвят до омекване. Вкарват се нарязани пресни домати на кубчета, овкусява се с подправки и се връщат дробчетата в ястието. Захлупва се под капак на умерен огън за 10-тина минути и мезенцето е готово. Как точно се приготвя - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 200
  2. 30
  3. 150
  4. 10
  5. ГАРНИТУРА
  6. 808
  7. ОСТАВА
  8. 94
  9. 160
  10. свинск

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта