Панирани дребни рибки на тиган
Пържена дребна риба на тиган.
Необходими продукти:
- 500 г почистена дребна риба (или 750 г непочистена и въоръжаване със здрави нерви)
- 120 г брашно
- сол
- подправка за риба по желание
- 150 мл брашно
- лимон за сервиране или смес от лимонов сок и намачкан чесън
Начин на приготвяне:
Ако рибата не е почистена, първо я олюспете и чак след това изкормете, за да ви е по-лесно.
1. Обтрийте рибата със сол. За това количество ще ви трябва поне 1 с.л. Вкарвайте сол и от вътре.
2. След това хубаво овъргаляйте в брашно, като отново сложите и в корема. Трябва да полепне добре.
3. Сгорещете олиото и намалете огъня на умерен. Пригответе си чиния за вадене, застлана с домакинска хартия. Пържете рибата двустранно до образуването на златиста коричка. Ако обичате по-хрупкаво, можете да си позволите да препържите малко. Така няма да има нужда от чистене на костите. Доливайте по малко олио, ако започне да намалява. Ако се появят прекалено много загорели парчета брашно, вземете друг тиган и продължете "на чисто".
4. Сервирайте с резени лимон или смес от лимонов сок и чесън. Поднесете с гарнитура от свежа салата, картофено пюре или зеленчуци на пара.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ