Регистрация

Панирана тилапия в ароматно брашно

Панирана тилапия в ароматно брашно
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1726

Бърза пържена риба в панировка от брашно с подправки и коричка от яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 125 г брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. с връх чесън на прах
  • 1/2 ч.л. млян кимион
  • 1 ч.л. с връх червен сладък пипер
  • 4 големи или 8 малки филета тилапия - около 1 кг общо (можете да използвате и филета от друга риба по желание)
  • сол и пипер
  • 1-2 яйца + щипка сол
  • 40 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Изсипете брашното в чиния и добавете 1 ч.л. сол, 1 ч.л. чесън на прах, 1 ч.л. червен пипер и по 1/2 ч.л. черен пипер и кимион. Разбъркайте хубаво.

2. Филетата риба проверете за останали костици и ги отстранете. Може да готвите и филе с кожа. След това подсушете с домакинска хартия нежно рибата и поръсете със сол и пипер.

3. Разбийте яйце с готовност за второ в друга чиния. Добавете щипка сол и разбъркайте.

4. Сипете олиото в тиган с незалепващо покритие. Не е необходимо напълно да залива дъното. Пуснете да се сгорещява на умерен огън.

5. Взимайте филе риба и овалвайте много добре в брашнената смес, после в яйцето. Пържете двустранно по около 3 минути от страна. Ако има кожа, гответе първо с кожата надолу.

6. Вадете върху решетка, а излишната мазнина можете да попиете с домакинска хартия. Ако извадите директно върху домакинска хартия, дръжте не повече от минута, защото в противен случай ще загуби хрупкавостта си.

7. Поднесете с пресни или сотирани зеленчуци и резени лимон. Връзва се добре с чаша бяло вино или халба бира.

 

Източник: YouTube/The Cooking Foodie

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта