Панирана тилапия в ароматно брашно
Бърза пържена риба в панировка от брашно с подправки и коричка от яйца.
Необходими продукти:
- 125 г брашно
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 1 ч.л. с връх чесън на прах
- 1/2 ч.л. млян кимион
- 1 ч.л. с връх червен сладък пипер
- 4 големи или 8 малки филета тилапия - около 1 кг общо (можете да използвате и филета от друга риба по желание)
- сол и пипер
- 1-2 яйца + щипка сол
- 40 мл олио
Начин на приготвяне:
1. Изсипете брашното в чиния и добавете 1 ч.л. сол, 1 ч.л. чесън на прах, 1 ч.л. червен пипер и по 1/2 ч.л. черен пипер и кимион. Разбъркайте хубаво.
2. Филетата риба проверете за останали костици и ги отстранете. Може да готвите и филе с кожа. След това подсушете с домакинска хартия нежно рибата и поръсете със сол и пипер.
3. Разбийте яйце с готовност за второ в друга чиния. Добавете щипка сол и разбъркайте.
4. Сипете олиото в тиган с незалепващо покритие. Не е необходимо напълно да залива дъното. Пуснете да се сгорещява на умерен огън.
5. Взимайте филе риба и овалвайте много добре в брашнената смес, после в яйцето. Пържете двустранно по около 3 минути от страна. Ако има кожа, гответе първо с кожата надолу.
6. Вадете върху решетка, а излишната мазнина можете да попиете с домакинска хартия. Ако извадите директно върху домакинска хартия, дръжте не повече от минута, защото в противен случай ще загуби хрупкавостта си.
7. Поднесете с пресни или сотирани зеленчуци и резени лимон. Връзва се добре с чаша бяло вино или халба бира.
Източник: YouTube/The Cooking Foodie
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ