Регистрация

Пандишпанов кейк на тиган

Пандишпанов кейк на тиган
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 4466

Плодов кейк с аромат на ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 50 г фина захар
  • 50 г брашно, пресято
  • 15 г масло, разтопено
  • 1 ч.л. ванилова есенция (по желание)
  • плодове за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата и захарта до пухкав крем.

2. Прибавете брашното и смесете до хомогенност.

3. Добавете разтопеното масло и ванилията.

4. Смесете хубаво.

5. Постелете тиган с хартия за печене.

6. Сложете формичка за торта в средата (или сладкарски ринг с 15 см диаметър).

7. Изсипете сместа във формичката.

8. Покрийте съда с капак.

9. Печете на слаб огън за около 20 мин.

10. Оставете кейкът да престои в тигана за 15 мин. след като изключите огъня.

11. Извадете го от формичката и украсете по желание.

12. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта