Регистрация

Палачинкови вързопчета с гъби и кашкавал

Палачинкови вързопчета с гъби и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1248

Пълнени палачинки с гъбена запръжка и рендосан кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г челядинки от консерва (или друг вид дребни гъбки)
  • 1 глава лук
  • 100 г кашкавал
  • 4 яйца
  • 4 с.л. майонеза
  • сол на вкус
  • масло или растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Разбийте 1 яйце с 1 с.л. майонеза и от сместа направете палачинка, която изпечете двустранно на съвсем леко намаслен тиган. Повторете упражнението и с останалите 3 яйца и 3 лъжици майонеза.

2. Лука почистете, нарежете и после запържете в още малко масло или растителна мазнина. Щом започне да покафенява, добавете отцедените гъби от буркан или консерва. Гответе 5-8 минути, като разбърквате честичко. Посолете на вкус.

3. В средата на всяка палачинка сложете от плънката, а след това закрепете под формата на вързопче с клечка за зъби.

4. Рендосайте кашкавала и поръсете отгоре всеки вързоп.

5. Запечете на микровълнова фурна за 30 секунди или във фурната на печката ви за няколко минути, за да се разтопи кашкавала.

6. Поднесете, като украсите с цели гъбки или поръсите с наситнен копър, магданоз, босилек, кориандър, пресен лук.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта