Регистрация

Палачинки с царевични зърна и чушки



Палачинки с царевични зърна и чушки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1174

Безмесни кюфтета от царевица с палачинково тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.07.2017

Малки царевични хапки приготвят Лора и Стоян като наричат тестените пърженки със зеленчуци палачинки, но те също могат да бъдат обявени за солени бухти или зеленчукови кюфтета. Това са плоски и дебели малки питчици с основа от обикновено тесто за палчинки, добавка от бакпулвер, царевични зърна и наситнена печена червена чушка, които имат мексикански акцент. А него можете да подсилите като се осмелите да добавите и наситнена люта чушка в тестото. Ето как се прави:

Разбиват се заедно бяло брашно, сол, червен и черен пипер, бакпулвер и мляко. Щом сместа се хомогенизира, към нея се добавят чушките и царевичните зърна. След това се сгорещява олио в тиган и се пържи двустранно по лъжичка от сместа. Накрая по желание се сервира с доматена салца, която е едно от многото предложения за поднасяне. Ако ще ги хапвате просто с майонеза или чеснов сос, можете смело да ги подлютите и да добавите кимион, за да замиришат на месни кюфтаци.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта