Регистрация

Палачинки от лаваш с кайма и яйца

Палачинки от лаваш с кайма и яйца
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1665

Печен лаваш с плънка от кайма и яйчена заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600-700 г кайма от вид по избор - традиционна смес, телешка, свинска, пилешка, агнешка, пуешка
  • 1 опаковка от 5-6 лаваша с диаметър 26-28 см.
  • 4 яйца
  • 1-2 домата или чушка по желание
  • 1 глава лук
  • 50-100 г кашкавал
  • 3 с.л. мляко или млечна готварска сметана
  • сол и пипер на вкус
  • кимион, чесън на прах, чубрица или друда подправка по желание

Начин на приготвяне:

1. Каймата изсипете в купа и овкусете със сол, пипер и подправки по избор. Добавете нарязаната на много ситно глава лук и замесете. Домата си нарежете на малки кубчета встрани. Можете да пропуснете добавката на зеленчук.

2. Взимайте питка лаваш, намазвайте с каймата и поръсвайте кубчета домат или чушка, ако ще слагате. След това навивайте като палачинка и редете в малка тавичка плътно една до друга питките.

3. Разбийте яйцата в купа със сол и пипер. Добавете млякото или млечна сметана и разбъркайте хубаво. С получената смес залейте равномерно палачинките от лаваши.

4. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

5. Извадете, поръсете с настъргания кашкавал и върнете за още 5-8 минути в печката. След изваждане оставете да починат 5 минути преди да разпределите в порции. Така няма да се накъсат.

 

Източник: YouTube/Дневник Донохазяки

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта